Hazır Mamalar
Genellikle her 30cc kaynatılmış suya 1 silme ölçek toz mama konularak hazırlanır (30cc=1 ölçek, 60cc=2 ölçek, 90cc=3 ölçek gibi). Önce biberonlar başlığıyla beraber kaynatılarak temizlenmelidir. Mama hazırlandıktan sonra vücut ısısına kadar ılıtılır, bu el bileğine bir damla dökülerek ayarlanabilir. Biberon ters çevrildiğinde saniyede 1 damla akacak biçimde olmalıdır, fazla veya az akan biberon lastikleri değiştirilmelidir. Hazır mama anne kucağında, anne göğsünden emer pozisyonda tutularak verilmelidir. Bebek doyduktan sonra biberonda mama kalmışsa hemen dökülüp temizlenmelidir, bir öğünde hazırlanan mama o öğün için kullanılır.
Hazır Püreler: Sütlü olup değişik çeşitleri vardır. Hazır toz halindedirler ve su katılarak hazırlanırlar.
Meyva Sularının Hazırlanması:
Elma Suyu: Elma yıkanır, kaynar suya birkaç saniye batırılır çıkarılır, soyulur, cam rendede rendelenir, tülbentten geçirilir. Elma mikser ile de sıkılabilir.
Havuç Suyu: Havuç yıkanır, kabukları soyulur, rendelenerek önce püre haline getirilir ve sonra süzülür. Aynı işlem mikser ile de yapılabilir.
Şeftali Suyu: Şeftali yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlere kesilerek tülbentle sıkılır.
Püreler
Elma Püresi: Elma yıkanır, kaynar suya birkaç saniye batırılır çıkarılır, soyulur, cam rendede rendelenir bekletilmeden verilir.
Havuç Püresi: Havuç yıkanır, kabukları soyulur ve çok ince rendelenir.
Şeftali Püresi: Şeftali yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlere kesilerek ezilir.
Muzlu Süt: Muzun kendisi sade biçimde veya sütle karıştırılıp ezilerek verilir.
İnek Sütü Muhallebisi: Bir su bardağı süte 3 çay kaşığı şeker, 3 tatlı kaşığı pirinç unu konur ve bu karışım kısık alevde pişirilir. Muhallebinin kıvamı bebeğin isteğine göre pirinç unu miktarı ile ayarlanabilir, muhallebiye su katılmaz!
Sebze Çorbası: 1 küçük boy havuç, 1 orta boy patates, 1 orta boy domates, 1 yemek kaşığı pirinç (daha sonra bulgur veya mercimek), 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır ve bunlar ince doğranarak pişirilir; içine 1 yemek kaşığı tahıl unu eklenebilir. Tel süzgeçten geçirilerek bebeğe verilir.
Kahvaltı: 200-250 cc (1 su bardağı) süt içine 3-4 bebe bisküvisi, 1 tatlı kaşığı reçel, 1 kibrit kutusu kadar tuzu alınmış peynir ve kaynatılmış yumurta sarısının çeyreği (1/4) konularak karıştırılır.
Etler
Izgara Köfte: 100 gr dana kıymasının içine çok az ekmek ufağı ve tuz ilave edilir, yoğrulur. Bundan yapılan iki köfte ızgarada pişirilir. İçinin de iyi pişmesine dikkat edilir. Ufak ufak parçalanarak verilir.
Tavuk Eti: Tavuk haşlanır, derisi soyulur ve beyaz etinden ezilerek çorba veya yemeklere katılır.
Karaciğer: 100-150 gr dana ciğeri yıkanır, tuz ekilir ve üzerindeki zarı ile ızgara yapılır veya haşlanır. Pişince zarı soyulur, rendelenir ve çorba veya yemeklerine katılır.